Gospel of Joy, Lysekils kyrkokör, Klara-ensemblen, barnkören Växthuset samt Lysekören bjuder på konsert i Lysekils kyrka till förmån för Arkens arbete med flyktingar.

”Musiken är ett gränslöst språk”

Tillsammans sjunger de till förmån för flyktingar i världen

2016-02-12 ”Tillsammans i världen: för människors lika värde”.
Så lyder rubriken när bland annat Gospel of Joy, Lysekils kyrkokör, Klara-ensemblen, barnkören Växthuset samt Lysekören bjuder på konsert i Lysekils kyrka till förmån för Arkens arbete med flyktingar.
Tanken föddes i höstas med flyktingsituationen i världen.

– Det var många körer i världen som samlade in pengar av just den anledningen och vi tänkte att vi ville göra något liknande, förklarar organisten Johan Hårsmar som tillsammans med Margaretha Axelsson, kantor, varit de som dragit igång det hela.

Det är fri entré till lördagens musikunderhållning i Lysekils kyrka, men självklart kommer det att vara en insamling och pengarna går till Arkens verksamhet med flyktingar.

– Med det förändrade politiska läget är det nu kanske ännu mer betoning på att musiken är ett gränslöst språk. Alla kan mötas i musiken. Våra förhoppningar är nu att det ska vara någon form av manifestation för de som kommit hit och att vi kan…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv