Museer och besöksmål flyttar fram öppnandet

2021-04-08 Museer och besöksmål inom Förvaltningen för kulturutveckling fortsätter att hålla stängt för besökare. Anledningen är regeringens förlängning av de nationella rekommendationerna för att stoppa smittspridningen av covid-19 samt ett fortsatt högt smittläge i Västra Götaland. Förvaltningens tidigare plan att öppna i april flyttas därför fram till maj.

Göteborgs naturhistoriska museum, Vänersborgs museum, Vitlycke museum och Slöjd & Byggnadsvård håller fortsatt tillfälligt stängt för allmänheten. De har varit tillfälligt stängda för fysiska besök sedan den 30 oktober 2020, och planen att öppna i april flyttas nu fram. Om smittläget tillåter planerar förvaltningen att öppna museer och besöksmål för besökare i maj.

Vid öppningen kommer verksamheterna att anpassas i enlighet med begränsningsförordningen och Folkhälsomyndighetens nya föreskrifter för bland annat museer som trädde i kraft den 25 mars.

Forsviks bruk har just nu stängt för säsongen. Lödöse museum har stängt för utställningsbyggnation.

Slöjd & Byggnadsvård finns tillgängliga för rådgivning per telefon och mail under den tillfälliga stängningen. Det finns också möjlighet att boka rådgivning via Teams. Mer information hittar du på slojdochbyggnadsvard.se.

Vid frågor om specifika verksamheter, kurser eller arrangemang vänd dig direkt till våra museers hemsidor. Den verksamhet som är eller går att göra i digital form kommer att genomföras.

Det finns också andra digitala möjligheter att ta del av museernas verksamhet genom Digiseum. Här finns digitala samlingar, utställningar, aktuella digitala sändningar och sociala mediesidor samlade på ett och samma ställe. Här hittar du Digiseum.

 

Publicerad:
Nyhetsarkiv