Jawahir Warsame från Somalia (till vänster) är initiativtagare till matmässan på Badhusberget. Närmast henne Qaali Ahmed Ali. Det blev en buffé med en explosion av smaker. Lägenheten fylldes med människor från olika nationer som åt, drack och var glada. För vad gör inte mat om knyter samman människor. Kvartersvärdskontoret 11 b blev för dagen ”Kvarterskrogen 11 b”, med mat från sju olika nationer.

”Mötesplatsen” i Lysekil ligger på Badhusberget

2015-09-09 ”Mötesplatsen” i Lysekil är invigd och ligger på Badhusberget.
Mitt i bostadsområdet har ett uterum skapats och omges av en mur som fyllts med växter och blommor. Här ska man kunna träffas och umgås, bara sitta och prata eller varför inte grilla.
Göran Enqvist, VD på Lysekils Bostäder invigde ”Mötesplatsen” i lördags, som en del i Badhusbergsprojektet.

– Jag fick se ett gammalt fotografi från 1924 på en trädgård omgiven av en stenmur här på Badhusberget. Då tänkte jag, det där måste vi göra, förklarar Göran Enqvist.
Nisses växter har hållit i huvudentreprenaden och de har i sin tur tagit hjälp av många i det här arbetet.

Mitt inne i ett projekt

Vad det har kostat vill inte Göran gå in på och deklarerar att de är mitt inne i ett projekt.
– Det här är en del i det Badhusbergsprojekt som vi är inne i nu och som ska fortsätta i två år till. Vi kommer fortfarande att satsa på Badhusberget men i det här projektet jobbar vi med attityder och mötesplatser. Vi måste få människor att umgås och trivas. Nu hoppas jag att alla känner att den här platsen är vår och att alla är rädda om den. Känner att det här ska vi vårda, påpekar Göran.

Handikappanpassat

Mitt i trädgården har en paviljong byggts upp av armeringsjärn. Tanken är att växter med åren ska täcka väggar och tak. De har jobbat med belysning, som ska lysa upp platsen om kvällarna. Växter och blommor i massor får stå för det vackra om dagen. Inne på gården eller i trädgården finns även en utegrill och borden är handikapp­anpassade, för att alla ska kunna vara med.
Mat från sju nationer

Läs mer i papperstidningen eller på…
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

 

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv