Vid fontänen på Kungstorget i Lysekil brinner ljusen för Wilma Andersson. Foto: Patrik Eld

Minnestund för Wilma

2019-12-01 Minnesstunder har hållits i både Uddevalla och Lysekil för den 17-åriga flicka som efter två veckors sökande konstaterats död. Sorgen efter flickan blir även en del av adventsgudstjänsterna i Svenska kyrkan.

Många besökte Kungstorget i Lysekil på lördagen, antingen för att tända ett ljus eller bara skänka en tanke till flickan och hennes familj. Den tragiska händelsen togs även att tas upp under söndagen när första advent, en av de viktigaste dagarna inom Svenska kyrkan, infaller.
”Många är känslomässigt påverkade av det här. I våra kyrkor kommer vi att be för dem som på olika sätt blivit berörda och för flickans anhöriga”, säger Gertrud Malmberg, kyrkoherde för Uddevalla pastorat, till TT.
En 22-årig man med koppling till 17-åringen sitter anhållen misstänkt för att ha mördat henne. Enligt åklagaren har misstankarna mot mannen, som nekar till brott, stärkts den senaste tiden.
Under fredagen meddelade polisen att flickan är död. Detta efter att ha funnit en kroppsdel – ett fynd som gör att det är uteslutet att hon återfinns i livet.
Med hjälp av dykare från kustbevakningen sökte polisen i Bäveån och Byfjorden i centrala Uddevalla under lördagen och söndagen.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv