"Nu ska kroppen så snabbt som möjligt genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att vi ska få svar på dödsorsaken", säger Peter Adlersson. Foto: Gabriel Berndtsson

Man hittad död i Lyse – polisen misstänker brott

Rubriceras som mord alternativt dråp

2015-12-23 Under tisdagskvällen hittades en död man i ett hus i Lyse. Polisen rubricerar det som mord alternativt dråp.

Vid 19.44 fick polisen larm av en person som uppgav att han stod utanför sin kompis bostad och att han såg sin vän ligga livlös inne i huset. Den första polispatrullen som kom till platsen kunde konstatera att mannen var död.

– Omständigheter på platsen gjorde patrullen osäker på vad som hade hänt och en förundersökning om mord alternativt dråp har inletts. Vad dessa omständigheter är kan jag inte gå in på, säger polisens presstalesman Peter Adlersson under onsdagsmorgonen.

Den avlidne är en man i 55-årsåldern, skriven på adressen.

Polisens tekniker kallades till platsen och inledde sitt arbete vid 23.30-tiden.

– Den tekniska undersökningen är avslutad och brott kan fortfarande inte uteslutas, säger Peter Adlersson.

Under kvällen och natten har polisen knackat dörr i området och pratat med grannar.

Rättsmedicinsk undersökning

Trots att polisen rubricerar händelsen som mord alternativt dråp behöver det inte vara ett brott som ligger bakom mannens död.

– Vi hittar många avlidna personer där det inte alltid är självklart om det är sjukdomar, en olycka eller brott som ligger bakom dödsfallen. I det här fallet går det inte att utesluta brott. Nu ska kroppen så snabbt som möjligt genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att vi ska få svar på dödsorsaken, avslutar Peter Adlersson.

 

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv