Målrikt hockeyderby i Gullmarsborg

Publiken bjöds på 14 mål när Viking slog Uddevalla

2019-12-17 Det blev en målrik tillställning när Lysekil Hockey Viking tog emot Uddevalla HC hemma i Gullmarsborg under fredagskvällen.

Redan efter den första perioden hade publiken fått se sju mål trilla in i kassarna.
Dennis Andersson gav Viking ledningen i matchen efter en minut och tolv sekunder. Men Uddevalla replikerade omgående. 22 sekunder behövde Erik Fagerlin för att överlista Hardarshan Hoonjan i hemmalagets kasse.
Lysekil behövde en dryg minut, sedan hade Alexander Eriksson givit Viking ledningen på nytt.
Sex minuter senare ökade Simon Olsson på till 3-1, Marcus Wänerstam sköt 4-1 och Simon Olsson hittade nätet ytterligare en gång fram till 5-1 efter en knapp kvart.

Avgjort efter 20 minuter

När hemmalaget sedan fick chansen att spela powerplay skickade Pontus Berthold in pucken till 6-1 och det kändes som att matchen var avgjord redan efter 20 minuters spel.
I mittperioden reducerade Uddevalla två gånger om under de första fem minuterna och kröp närmare. Men bara 13 sekunder efter 6-3 ökade Calle Nielsen på till 7-3 och Viking behöll sitt försprång.
I slutet av perioden kom även 8-3 när Alexander Eriksson skickade in pucken bakom gästernas burväktare Gilbert Oldreive.
Även i den tredje perioden var det Uddevalla som inledde piggast och reducerade återigen två gånger om. Joel Carlsson fixade 8-4 och Martin Nikolov 8-5. Fyra minuter senare kunde de krupit ännu närmre när Aleksandr Shalamov fick chansen på straffslag men då räddade Hoonjan. Istället var det Viking som fick sista ordet i matchen, Dennis Andersson fastställde slutresultatet till 9-5 i powerplay när det återstod knappt fyra minuter att spela.
Under måndagskvällen spelas årets sista match för Vikings del när de tar emot LN 70 HC hemma i Gullmarsborg, en match ni kan läsa om i torsdagens upplaga av LP.