Lysekils simsällskap simmade för Nordens Ark

2022-10-18 Under lördagen simmade 28 medlemmar i Lysekils Simsällskap totalt 102 900 meter för att samla in pengar till Nordens Ark. Nästan 36 000 kronor, som kommer att lämnas över till Nordens Ark, samlades in.
Nu uppmanar simsällskapet andra föreningar att haka på trenden.

I lördags samlades 28 simmare från Lysekils simsällskap för att simma in pengar för djuren på Nordens Ark. I ett pressmeddelande belyser Jennie Kaijser, ansvarig tränare i föreningen, allvaret i att den biologiska mångfalden utarmas i allt snabbare takt och skriver att detta var anledningen till initiativet.
– Glädje, engagemang, positivitet och en laganda på topp resulterade i 4116 längder gemensamt, vilket motsvarar en sträcka på 102 900 meter. Allt detta på sex timmar, skriver hon.
Inför lördagens bedrift så hade simmarna själva jagat sponsorer till eventet. Både företag och familj och vänner de inblandade var med och bidrog. Totalt samlades 35 920 kronor som kommer att lämnas över till Nordens Ark in.
– Jag vill tacka alla simmare som har hjärtat och lagandan på rätt plats, att ni förstår allvaret i frågan om utrotningshotade djur. Ni är var och en hjältar, sträck på er – och va stolta över eran insats. Jag vill också tacka er tränare som engagerade er med papper och penna för att noggrant räkna alla simmares längder, skriver Jennie Kaijser.
Hon tackar även föräldrarna som hejade på och sponsorerna som bidrog till insamlingen.
Hon skriver även att Lysekils Simsällskap nu uppmanar andra föreningar i kommunen att haka på trenden.
– Gör som Lysekils Simsällskap – gör planeten till en bättre plats för djuren och mänskligheten, avslutar hon.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv