Lysekil ligger i VIP-kön – mer vaccin väntas vecka 25

2021-06-15 Lysekilsborna ligger i VIP-kön när det gäller vaccinering och behöver inte resa långa sträckor. I nästa vecka kommer det mer vaccin till Din Klinik i Lysekil. Från och med på tisdag vid lunchtid läggs nya tider ut för 45 plus samt för patienter från 18 år i riskgrupper. Vårdcentralerna fortsätter vaccinera riskgrupper samt dos två.

Det gäller att vara på hugget om man är 45 plus. Under tisdagen den 15 juni kommer tider att läggas ut för onsdagen och torsdagen i vecka 25.

BMI över 30 i riskgrupp
I vecka 24 är tiderna slut förutom enstaka tider för patienter som tillhör riskgrupperna.
– Vi har dedikerade tider för riskpatienterna, så att de inte ska bli utkonkurrerade av övriga patienter. Viktigt att notera är att fetma, ett BMI över 30 inkluderas i denna grupp enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer. På vår hemsida dinklinik.se kan man läsa om vilka som räknas till riskgrupperna och det är en ganska stor grupp, förtydligar Martin Öst, vd på Din Klinik.
Martin fortsätter:
– Torsdagens tider gick åt som sol i solsken, så vi vet att tiderna som vi släpper vid 12.00 för vecka 25 kommer att vara attraktiva. Efter midsommar senast förväntar vi oss att regionen kommer att öppna upp för 40 plus.

Fullbokade i Dingle
Närhälsan i Dingle är fullbokade för vecka 24.
– Dingle har fått en planerad tilldelning av vaccindoser, preliminära aviseringar till och med vecka 27, förklarar Elin Hansson, chef på Närhälsan Lysekil.

Smittläget nedåt
När det gäller smittläget i Lysekil har antalet som testar sig halverats, berättar Elin.
Veckorapporten för Västra Götalandsregionen visar 15 bekräftade fall i Lysekils kommun för vecka 22.
– Vi har inte alls lika många som testar sig idag och mycket färre positiva fall, säger Susanne Thörnblom, verksamhetschef på Capio Lysekil.

 

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv