”Lysekil är en ful stad – vi ser hellre att turisterna stannar på Skaftö”

2019-08-16 Café Syltrutan bytte i fjol ägare och heter numera Villa Lönndal B&B. Den nye ägaren, Benny Larsson, kan blicka tillbaka på en lyckad första sommar, men rekommenderar inte sina gäster att åka till Lysekil.
– Spontant tycker vi nog att Lysekil är en ganska ful stad. Vi ser helst att våra gäster stannar på Skaftö, där det är både vackert och pittoreskt, säger Benny Nilsson.
Hur har Er sommar varit?
– Detta var vår första sommar och blev som förväntat, vilket är bra.
Har Ni märkt några särskilda tendenser; bokar folk sina semestrar tidigare eller senare?
– Hos oss bokar man tidigt, mars, april maj för sin julivistelse.
Är det fler svenskar som semestrar hemma i Sverige och har Ni märkt ett större tryck från utländska turister som en följd av att kronan försvagats?
– Vi har ingen historia, men känner inte av mer tryck från utländska turister.
Hur kan besöksnäringen förlänga säsongen i Lysekils kommun?
– Genom att stödja lokala entrepenörer som driver aktivitetsverksamheter typ Balanspunkten i Grundsund.
Vad tycker Du om Lysekil som evenemangs- och nöjesstad?
– Vi har ingen erfarenhet än, avslutar Benny Larsson.

 

 

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv