Så går alla hem, mätta, lite trötta - men lyckliga. 2016 års Mångfaldsdag i Sotenäs blev lyckad.

Lyckad mångfaldsdag lockade till Kungshamn

2016-05-03 Karnevalståg i centrala Kungshamn på Valborgsmässoafton blev det, trots att vädrets maker inte var nådiga. Blåst, regn, kyla varierade.
Mångfaldsdagen firade i år fem år och har blivit en tradition. Höll i trådarna gjorde Ewa Ryberg.

Mångfaldsdagen firar i år fem år och har blivit en tradition.
– I Folkets Huset fylldes sedan av folk från alla hörn för ett trivsamt matmingel med smaker från all världens hörn samt dans och uppträdanden, avslutat med spontandans av främst de manliga medlemmarna bland de nyanlända.
– Mångfaldsdagen är ett evenemang som alla ska kunna känna sig delaktiga i, säger Ewa Ryberg. Vi samarbetar med olika föreningar, nästan alla partierna, kyrkan, musikskolan, studieförbunden, människor som har kommit till Sverige både som flyktingar och frivilligt. Senaste året har vi också kontakt med de asylsökande i kommunen.
– Vi är så tacksamma för alla som ställer upp. Matlagarna från alla länderna, dansarna, musikerna och föreläsarna. Företagen som ställer upp med vinster till våra lotterier. Föreningar och organisationer som sponsrar med ekonomin och inte minst alla som deltar i detta evenemang.
Roar med dans
Sällan har väl Folkets hus varit så fyllt av stimulerande mix av prat, samtal, skratt, stoj, lek, Medelhavsmusik med dansrytmer som för tankarna till miljön i Tusen och en natt, matlukter som lockar alla sinnen – och folk, folk, folk i denna lilla kustkommun.

Läs mer i papperstidningen eller på https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

 

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv