Det var vid 18.30-tiden som räddningstjänsten fick larm om branden. ”När vi kom till platsen var lastbilen övetänd och den gick inte att rädda”, säger Jörgen Sernemo på räddningstjänsten i Lysekil.

Lastbil totalförstörd efter brand i Lysekil

Utförde reparationer – timmen senare brann det

2016-01-04 Under lördagskvällen fick räddningstjänsten in ett larm om en brinnande lastbil i Lysekil.
– Det brann rejält när vi kom till platsen och lastbilen gick inte att rädda, säger Jörgen Sernemo på räddningstjänsten i Lysekil.

Lastbilen stod uppställd på en parkering vid Industrivägen. Personal, som arbetade på företaget som äger lastbilen, hade jobbat med att reparera den tidigare under dagen.

– De hade provstartat den och allt bedömdes som okej. Timmen senare började den brinna, säger Anders Buhlin, polisinspektör i Lysekils kommun.

När räddningstjänsten kom till platsen var lastbilen bortom räddning.

– Det handlade om att stoppa spridningen. Det stod en dieseltank och andra lastbilar runtomkring, men spridningsrisken var aldrig särskilt stor och vi fick släckt ganska bra, säger Jörgen Sernemo.

Efter 35-40 minuter var lastbilen helt släckt, räddningstjänsten stannade kvar ett tag efter det för att se till att branden inte skulle blossa upp igen. Det finns ingen misstanke om…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv