LAIK pallade trycket på plasten

Vann avslutande matchen mot Stala

2019-10-03 Lysekils AIK var pressat att vinna den avslutande matchen av division 4 Bohus­län/Dalsland under tisdagskvällen. Bottenkonkurrenten Stala var på besök på Kronbergsvallen och det ångestladdade mötet lockade några personer till läktarna.

LAIK fick en smakstart på matchen och tog ledningen redan efter fem minuters spel genom Rasmus Wiik och det satte tonen för matchen.
Lysekil dominerade stora delar av den första halvleken och skapade ett flertal bra målchanser men bollen ville inte in bakom gästernas målvakt.
– Vi spelade bra de första 30 minuterna och vi kunde gjort något mer mål då, sedan kom Stala in i matchen mer och mer, sa Rickard Wiik.
I den andra halvleken jämnade spelet ut sig och Lysekil fick slita hårt för att behålla sin ledning intakt.
Men 20 minuter in i halvleken kom det förlösande 2-0 målet av hemmalaget när Robin Karlsson hittade en lucka hos gästernas målvakt och LAIK hade skaffat sig ett bra utgångsläge.
– Vi gjorde vad vi kunde i varje fall, sa Rickard Wiik.
Hemmalaget fick dock avsluta matchen med tio spelare efter att Najeb Mosawi dragit på sig två gula kort och fick lämna planen i förtid.
Men LAIK kämpade stenhårt och krigade för varandra för att ta sista chansen att ha möjlighet att stanna kvar i fyran till nästa säsong.
– Vi gör en kämpainsats och en kollektivt bra insats, alla hjälpte varandra och höll ihop lagdelarna, de hade ett skott i stolpen under slutet men killarna krigar verkligen för vinsten, sa Rickard Wiik.
Segern innebär att Lysekils AIK slutar på tionde plats i serien och om resultaten i kvalet till division tre går LAIK:s väg så kommer de få kvala sig kvar mot Åsebro/Brålanda och IFK Strömstad.
I värsta fall så missar Munkedal att gå upp och Mellerud åker ner från sitt kvalspel. Då åker LAIK ned i femman till nästa säsong så laget får ställa sitt hopp till Munkedal och Mellerud för att få en möjlighet att reparera misstagen från säsongen och klara sig kvar i fyran.