Kristdemokraten Roger Svensson.

Kristdemokrat polisanmälde Lysekilspartist

Rubricerades som ärekränkning mot politiker

2016-03-23 Kristdemokraten Roger Svensson har polisanmält oppositionsrådet Ronald Rombrant för ärekränkningsbrott mot politiker.
– Det har spridits rykten om att jag kört bil olovligt och att jag har åkt fast för drograttfylla. Det är helt befängt och det är tydligt att någon eller några är ute efter att skada partiet, säger Roger Svensson.

Lysekilsposten har fått tagit del av en mail-konversation som ägt rum, mellan Roger Svenssons sambo Elisabeth Larsson och Lysekilspartiets Ronald Rombrant. Där hävdar Ronald Rombrant att han blivit uppringd av en journalist från en kvällstidning. Detta med anledning av att Roger ska ha åkt fast för att ”ha kört bil olovligt och samtidigt varit drogpåverkad”.

Vidare skriver Ronald Rombrant i konversationen:
”Skulle detta vara sant måste vi i LP (Lysekilspartiet reds anm.) naturligtvis klart och tydligt gå ut med att LP tar avstånd från detta. Genom ert överklagande (Rogers) och det faktum att ni har uppdrag i nämnder och styrelser, får ni räkna med att bli hanterade som offentliga personer med allt vad det innebär”.

– Det är naturligtvis obehagligt. Titta här, här är från polisens belastningsregister, daterat den 14/3 2016, och det visar att jag inte har någonting på mig. Jag har på senare år inte ens blivit stoppad av polisen. Så man undrar ju var ryktena uppstår, suckar Roger Svensson…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv