Fackförbundet Kommunals ordförande i Lysekil, Anneli Strand, hoppas på att ganska omgående få information från förbundsstyrelsen gällande de uppseendeväckande avslöjanden som tidningen Aftonbladet har presenterat. Arkivfoto: Christian Lycke

Kommunal i blåsväder

Rapporter om porr och lyxboende på medlemmarnas bekostnad

2016-01-14 Storm, kuling eller kanske orkan.
Vilka ord man än använder så kan man konstatera att fackförbundet Kommunal har hamnat i rejält blåsväder.
– Det vi kan göra på lokal nivå är att uppmana till att inte handla i affekt, även om jag förstår att man på många håll är upprörda, säger Anneli Strand, ordförande i Kommunal Lysekil.

Lyxboende på medlemmarnas bekostnad, dyra representationer, porr och en speciell förmåga att glömma betala för sig. Aftonbladets avslöjanden gällande Kommunals förbundsstyrelse har skakat om Sveriges största fackförbund.

”Handla inte i affekt”

– Vi försöker att svara på våra medlemmars frågor så gott det går. Att inte handla i affekt, utan att ta eventuella beslut senare, lugnt och sansat, är ett råd som vi skickat ut till våra medlemmar, säger Anneli Strand.

Enligt Anneli Strand har man inte, på lokal nivå, fått några rapporter om medlemmar som sagt upp sitt medlemskap i spåren av förbundsstyrelsens agerande. Ett agerande som enligt Aftonbladets granskning kostat medlemmarna flera hundra miljoner kronor…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv