Katarina Blomkvist har snabbt funnit att tyg- och sybehörsbutikens placering i Dinglekrysset är optimalt. Här passerar många fler än hon som Bovallstrandsbo kunde ana. Fler blir det, för Katarinas utbud av garner är både stort och rätt unikt för norra delen av Bohuslän.

Katarina Blomkvist från Bovall har tagit över Bellas hörna

”Tänkt köra på i samma hjulspår – men vill bredda mig med klädtyger”

2016-01-11 Bellas hörna i Dingle satsar inför ett nytt år. Katarina Blomkvist från Bovallstrand tog över ruljangsen i höstas.
Hon har redan upptäckt att Dingle, som kanske mest blivit känt för sin plats vid järnvägsstationen, Naturbruksgymnasiet och Torsten Janssons New Wave, lockar folk från när och fjärran.

Här vid Dinglekrysset finns ett butikskluster med bilföretaget Brandt, Dingle glas, en symaskinsbutik, en livsmedelsbutik och något matställe. Kort sagt, folk rör sig här, mer än ekonomutbildade Katarina trodde, när hon i höst valde ta över butiken med ett ovanligt stort utbud av garner, tyger, sybehör och utsmyckningar som paljetter, tryckknappar och nålar samt en hel del kläder för dem som inte absolut vill hänga med i de senaste modestilarna.

Ger inspiration

Maken Thor Sanneröd bistår när LP är där med tygval och tillklippning. För Thor har det också varit en del att kånka och flytta, berättar Katarina.

– Jag har tänkt…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv