Ingen julmarknad utan tomte. Och ingen tomte vilken som helst – detta är Grundsunds Hårschäcketomte. Foto: Margareta Anderberg

Julmarknad i Grundsund

2021-12-14 I lördags var det dags igen för den traditionsenliga julmarknaden i Krögen, dvs torget i Grundsund. Många barnfamiljer var på plats för att handla gran, salt sill, mat- och konsthantverk, köpa lotter, klappa allmogefåren från Stuveröd, köpa fika med hembakade kakor och förstås hälsa på Hårschäcketomten.

På plats var i år också flera unga entreprenörer som sålde sina varor och som driver så kallade UF företag, dvs Ung Företagsamhet. Tomten Christian Bergkvist stod för julmusiken och julmarknaden avslutades som brukligt är med det mycket populära tomtens godisregn från ICA butikens tak.
Vid torget kunde man också handla antikt, inredning, design och mode i Butik Rågårdsvik och på Krögens Fisk & Krog vid torget var det många som slank in för att äta gulaschsoppa, dricka gluwein, glögg och annat gott.

Skaftö brandmän på plats – och de vill bli fler
Skaftös brandmän Alain Zeziola och Jesper Wilén fanns också på plats för att berätta om sin verksamhet och visade upp en av sina brandbilar. Räddningstjänsten söker just nu fler deltidsbrandmän till Skaftö, fyra stycken till skulle man behöva vara.
– Det är faktiskt två på väg in, berättar Jesper, men vi behöver som sagt bli fler. Om man är intresserad hör man av sig till Räddningstjänsten Mitt Bohuslän. Eller varför inte komma förbi Brandstationen (som ligger intill GRG Svensson vid infarten till Grundsund) på måndagar. Då har vi övningskvällar och träffas vid 6-tiden ungefär.
– Om man är intresserad så behöver man ha körkort, en hyfsad god fysik och finnas på ön för att kunna rycka ut med kort varsel. Ta gärna kontakt med oss – vi behöver som sagt bli fler, uppmanar Jesper.
Text & foto:
Margareta Anderberg

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv