LAIK:s pojklag, 15-17 år, är ett exempel på hur asylsökande integreras i det svenska samhället med hjälp av föreningslivet. Dock får Mehdi Rezai, Hamid Majati, Mustafa Rusail och Amir Jafari stå vid sidan om när det är matcher, då de inte är speklara administrativt sett. Totalt är det ett 15-tal nyanlända som är med i laget. Men hur klarar föreningarna av det ekonomiskt, och praktiskt? Kommunerna har fått statliga miljonbidrag som ska delas ut för främjandet av integration. På torsdag kväll anordnar Lysekils kommun ett inspirationsmöte för samtliga föreningar där man utlovar handfasta och konkreta tips om integrationsfrämjande aktiviteter.

Inspirationskväll ska ge värdefulla råd

”Konstigt om inte flera föreningar tar chansen med så mycket pengar i potten”

2016-04-20 – Jag tror att föreningarna har en föreställning att det är svårare än vad det egentligen är.
Det säger Sanna Lannesjö, som upplever en viss tröghet från föreningslivet när kommunen bjuder in till inspirationskväll gällande integrationsfrämjande aktiviteter.

Sanna Lannesjö är integrationssamordnare i Lysekils kommun.  På torsdag kväll bjuder kommunen på ett smörgåsbord fyllt av tips och erfarenhet för föreningar som vill ta del av de statliga miljonerna som finns för integrationsarbete.

– Det här gäller hela föreningslivet, inte bara de som är kopplade till idrott. De integrationsfrämjande aktiviteterna kan rikta sig till gammal som till ung. Några föreningar har hört av sig, men fler borde hänga på. Här finns möjligheter till handfasta och konkreta tips och i potten ligger det mycket pengar, säger Sanna Lannesjö.

På torsdagens möte kommer…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad:
Annons
Nyhetsarkiv