Malin Torstensson bor med sina Siberian Huskyer i Dingle. Hon gillar friluftsliv och tränar med hundarna Balou och Daisy flera gånger i veckan.

Hundarna drar Malin på långväga färder

”Både Daisy och Balou är alltid pigga på en tur utomhus”

2016-01-06 Som en snabb vind susar Malin Torstensson fram med sina två hundar över den stora asfaltplanen i Dingle. Nu innan det har hunnit komma så mycket snö använder Malin kickbiken med tre hjul för att ta sig fram. Det märks att både Malin och hundarna trivs när det går fort. Daisy och Balou som hundarna heter älskar nämligen att springa.

Det ser härligt ut när Malin Torstensson kommer åkande på kickbiken dragen av de två hundarna Daisy och Balou. Malin har precis varit ute på en tur i det kalla men fina vädret och är på väg hem där hon bor i Dingle.

– Vi tränar ganska mycket, minst några gånger i veckan, säger Malin som berättar att hon alltid varit intresserad av hundar, ända sedan hon var liten.

– Jag gillar friluftsliv och då tänkte jag att det går hand i hand med att kunna ha utomhushundar.

Både Daisy och Balou är av rasen Siberian Husky. Rasen utmärker sig för sin förmåga att tåla kyla och för sin uthållighet. Siberian Husky passar bra hos friluftsintresserade ägare eftersom hundarna behöver mycket motion.

– Både Daisy och Balou är alltid pigga på en tur utomhus och de älskar att springa, berättar Malin.

Drar släde

Året runt är Malin och hundarna ute på ett eller annat sätt. Ofta använder hon en…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Jenny Andersson

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv