Här förbereds det för Gyllene tider

2019-07-16 Sedan i måndags har ett 40-tal personer börjat omvandla Gullmarsvallen och dess fotbollsplan till den arena som ska ta emot de närmare 13 000 personer som ska se Gyllene tiders framträdande på onsdag.

Extra insatt buss från busshållplats Södra hamnen klockan 23.00 och klockan 24.00 till Hallinden.

Följande gator är avstängda.

  • Villagatan
  • Apoteksgatan
  • Föreningsgatan
  • Gullmarsgatan avstängda med trafikvakt på plats
  • Stora Kyrkogatan avstängda med trafikvakt på plats

Extra utfartsväg via Trötenområdet enligt skyltar.

Via Valbogatan, Trötemyrsvägen och Slånbärsvägen når ni väg 162.

Parkering

Anländer ni tidigare på dagen finns parkeringsplatser i Norra hamnen, skyltas. Möjlighet finns också att parkera innan centrum vid Dalskogen. Ta gratisbussen som går skyttel ner till staden eller ta med cykel och lugnt rulla ner på cykel-och gångbana ända fram till Pinneviken.

Båthamnens gästplatser är fullbelagda.

Gästhamnarna är fullbokade sedan februari inför den här dagen.

Personfärjan Carl Wilhelmson

Går extra turer till Skaftö klockan 00.00, 00.30, 01.00

Kom gärna i god tid, visa tålamod med varandra och njut av sköna Lysekils stad

Vi hoppas på en fantastisk kväll!

Vill ni läsa mer generell information om parkeringsplatser, tidtabeller, husbilsparkering etc gå in på puschnotisen ”P-buss och gratis parkering” på hemsidan.

Fakta: Lysekil kommun

Men det är inte bara på Gullmarsvallen som det rustats för en tillströmning av besökare till kommunen. Även kommunen med sina samarbetspartners har försökt att ordna med kommunikationer för att de tillresta som tar sig till kommunen för konserten ska kunna göra det så smärtfritt som möjligt, bland annat har man satt in extra turer med Gullmarsfärjan och även Carl Wihelmsson, passagerarfärjan mellan Fiskebäckskil och Lysekil har fått utökad trafik för att folk ska kunna ta sig till och från konserten. 

– En sådan här konsert är som Eiffeltornet. Det är en sevärdhet som folk kommer för att titta på. Men det finns även ett mervärde i att spelningen. Den lockar folk till kommunen och vid besöket kanske besökarna badar eller besöker ett café som de sedan nästa år känner att de vill återbesöka, trots att det inte finns något Eiffeltornet det året, säger Torgny Jansson, fritidschef.  

 

På Gullmarsvallen håller ett tiotal personer på att bygga upp den stålram som ljuset ska kopplas på. Under scenens golv sitter Bjarne, som är en av de som finns med under flertalet av Gyllene tiders konserter i sommar på att rigga den el som behövs för att kunna driva den omfattande elektroniken som behövs för att få till konserten. 

 

I en annan del av Lysekil går bussar från en parkering i Dalskogens där man kan ställa bilen för att undkomma köer in till Lysekil under onsdagen. Kommunen har jobbat för att få ihop fler parkeringsplatser, något som det kan råda brist på en vanlig sommardag med flera besökare i Lysekil. 

– En lokal entreprenör har upplåtit flera parkeringsplatser vid Seabased gamla lokaler och det kommer även att finnas en del platser vid Slåttervägen efter att de bussar som har företräde där fått sina platser, säger Torgny Jansson. 

 

Vid en annan del av Gullmarsvallen har telefonen gått varm. På den ena sida av luren finns Niclas Eliasson, lokalplatschef som ansvarar för byggandet av scenen och det är många bitar som ska falla på plats för att Gyllene tiders konsert ska bli av. 

– Vi har riggat scenen sedan i måndags, att bygga staket kring området och nu väntar vi in att bajamajorna ska levereras, säger Niclas Eliasson. 

 

Det här är inte första gången som platschefen ansvarar för en konsert av den här digniteten. Han var även ansvarig vid Gyllene tiders besök 2013 och så är det även med en del under leverantörer, något som märks när Niclas blir avbruten under frågestunden och får frågor om den trappa som ska byggas för artisterna.

 

På vägen tillbaka mot redaktionen börjar det märkas att det är fler personer som rör sig i Lysekil. Vid Pinnevik, badplatsen bredvid Gullmarsvallen hörs glada tillrop och sorl från badgästerna, gästhamnen i södra hamn är full till brädden av båtar och på Kajmagasinets uteservering trängs lunchgästerna i väntan på den stora konserten på onsdag.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv