Det gamla fyrhuset i Stångehuvud skymtar i förgrunden under en vacker solnedgång. Foto: Per-Anders Nolfelt

Fotografi från Lysekil bland vinnarbilderna i Wiki Loves Earth

2021-08-13 Från 1-31 maj anordnades den svenska deltävlingen av den internationella fototävlingen Wiki Loves Earth. Wiki Loves Earth är en av världens största fototävlingar, och går ut på att fotografera naturarv såsom naturreservat, naturminnen och nationalparker. De femton bästa bilderna från den svenska deltävlingen går vidare till en internationell final, och när nu juryn har arbetat färdigt visar det sig att ett fotografi från Stångehuvuds naturreservat i Lysekil är en av dem.

Det rör sig om fotografen Per-Anders Nolfelts bidrag, där det gamla fyrhuset i Stångehuvud skymtar i förgrunden, under en vacker solnedgång.

Det är femte gången som Wikimedia Sverige, en ideell förening som verkar för fri kunskap via bland annat uppslagsverket Wikipedia, anordnar tävlingen.

– För oss är det ett ypperligt tillfälle att både verka för att fler delar av den vackra svenska naturen fotograferas, dokumenteras och tillgängliggörs, och för mer fri kunskap i samhället. Alla bidrag i tävlingen sprids under en fri så kallad CC-licens, vilket gör att man kan använda dem vidare också, så länge man anger fotografens namn och licens, säger Eric Luth, projektledare för tävlingen på Wikimedia Sverige.

Totalt skickades över 1 800 bilder in i tävlingen, av omkring 150 deltagare. Alla bilder finns fritt tillgängliga och licensierade på Wikimedia Commons.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv