Första poängen för MBTK

2023-11-29 Munkedals Bordtennisklubb tog sin första poäng för säsongen under tisdagskvällen. Tyvärr blev det bara en poäng, eftersom serietvåan Söderhamn vann den avgörande dubbelmatchen.

Munkedals Bordtennisklubb har haft rena rama mardrömsinledningen på årets säsong. Ambitionen från början var att sluta på någon av de fyra första platserna i Pingisligan, och på så vis ta sig till SM-slutspel, men nu ser det snarare ut som att klubben kommer att få kriga för att hålla sig kvar i högstadivisionen. Inför tisdagens bortamatch mot serietvåan Söderhamn hade Munkedal inte fått med sig en enda poäng från de fem inledande matcherna.
Därför var det kanske en och annan som blev överraskad över den fina prestationen som MBTK stod för. De båda lagen vann tre singelmatcher var och det krävdes till slut en avgörande dubbelmatch för att skilja dem åt. I den lyckades Söderhamns Viktor Brodd och Anders Eriksson dock besegra Munkedals Marc Duran och Andre Da silva med siffrorna 10–12, 11–7, 11–8.

Bottenmöte härnäst
Förlust till följd av en avgörande dubbelmatch innebär en poäng på kontot. Munkedal ligger näst sist i tabellen och de har hela åtta poäng upp till Spårvägen, som ligger trea från slutet. Nästa vecka väntar match mot Lyckeby, som ligger sist i serien med noll poäng, hemma i Munkedals idrottshall.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv