Endika Diez och hans lagkamrater förlorade en jämn drabbning mot Halmstad under tisdagen. Foto: Gabriel Berndtsson

Munkedal förlorade jämn match

2022-12-07 Munkedals bordtennisklubb förlorade under tisdagen en tuff drabbning mot Halmstad i Pingisligan.
Slutsiffrorna skrevs till
4–1, men sett till de individuella singelmatcherna så var det en jämn match.

OBS! Till och med morgonen måndag den 12 december kan du läsa vår e-tidning gratis. Klicka HÄR för att ta del av årets andra JULSPECIAL. Du kan förstås även läsa äldre utgåvor flera år tillbaka. Ladda gärna ner vår app för bästa läsupplevelse
Trevlig läsning!

Munkedals Bordtennisklubb, som i år siktar mot en slut­spelsplats i den svenska högsta­serien Pingisligan, har fått en ganska tuff start på säsongen­. Under tisdagen förlorade laget på bortaplan mot Halmstads Bordtennisklubb och det innebär att de nu ligger näst sist i den åtta lag långa tabellen. De har förlorat tre av de fem inledande matcherna.
Det ska dock nämnas att alla verkar kunna slå alla i årets serie. Det är extremt jämnt och trots att Munkedal ligger på sjunde plats så har de bara tre poäng upp till andraplatsen.
Matchen mot Halmstad blev en betydligt jämnare match än vad som förmedlas av slutresultatet som skrevs till 4–1. Tre av de fem singelmatcherna avgjordes först i det femte setet, men Munkedal hade inte marginalerna med sig.

Nära att vända två gånger
De två sista matcherna var extra snöpliga. Vid ställningen 2–1 så mötte Halmstads Borgar Haug Munkedals portugis Andre Da Silva, som hade vunnit sin första match för kvällen. Haug vann de två första seten med 11–6 och 11–4, men trots att inledningen gav sken om att matchen skulle bli en överkörning så reste sig sedan Da Silva. Han lyckades kriga till sig segern i det tredje setet med 11–13, för att sedan vinna det fjärde setet med de förkrossande siffrorna 2–11. Allt momentum på portugisens sida inför femte setet, med andra ord. Men där tog det stopp. Haug vann setet med 11–6 och därmed stod matchen i sin helhet 3–1 för hemmalaget.
När Munkedals Padasak Tanviriyavechakul sedan mötte Halmstads Fabian Åkerström så hände mer eller mindre samma sak igen. Åkerström vann de första två seten med 11–6 och 11–1, Tanviriyavechakul tog sig tillbaka in i drabbningen genom att vinna de kommande två seten med 9–11 och 6–11, men Åkerström lyckades vinna det sista setet med 11–9. Därmed stod det klart att Halmstad vunnit matchen.

“Tyst i bilen”
Munkedals lagledare Benny Johansson berättar att det var tyst i bilen på vägen hem. Det berodde till stor del på känslan av att hans spelare lika gärna hade kunnat vinna matchen.
– Halmstadsspelarna sa själva efter matchen att de hade ett rejält flyt med kantbollar och nätrullare, så det var surt. Men så är det ibland, säger han.
Den goda nyheten, menar han, är att alla lagets spelare presterade bra. Därmed borde poängen börja trilla in om de bara kan hålla ångan uppe.
– Än finns inget skäl att oroa sig över någonting. Nu fokuserar vi på de två kommande tisdagarna, då vi spelar nya matcher, avslutar han.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv