Första Europatoursegern för Skaftögolfaren

2019-05-13 Den 22-åriga Skaftögolfaren Marcus Kinhult spelade fenomenal golf under helgens Europatour-tävling på Hillside i Southport utanför Liverpool. Kinhult gick runt på 65 slag, sju under par under den första rundan i torsdags.

Med det låg han i delad ledning efter den inledande rundan och Kinhult fortsatte leverera under resterande del av tävlingen.
På fredagen gick Marcus Kinhult runt banan på 69 slag, tre under par och var därmed uppe i tio under par inför de två avslutande rundorna.
Under lördagen blev det ett slag mindre och han gick runt på 68 slag, fyra under par och hade satt sig i ett väldigt bra läge för att få spela om segern i British Masters.

Under söndagen gick Kinhult ut i ledarboll tillsammans med förra årets mästare Eddie Pepperell och skotten Robert MacIntyre.
Det började bra för Skaftögolfaren under söndagen, en birdie på andra hålet tog honom upp i ensam ledning efter att Matt Wallace, som han delade ledningen med fastnat i en bunker på det första hålet men det skulle bli dramatik innan dagen var till ända.
Med nio hål kvar att spela var Marcus Kinhult fortsatt ensam i ledning med ett slag före Matt Wallace. Men en bogey på det femtonde hålet gjorde att Wallace delade ledningen med svensken.
De båda golfarna spelade bra och låg sida vid sida med endast något slag som skiljde under hela dagen. Men när Kinhult missade sin parputt på det sextonde hålet så tappade han ledningen. Helt plötsligt låg han trea efter att Eddie Pepperell tagit ikapp ledningen och då var det Pepperell och Matt Wallace som delade ledningen, ett slag före Marcus Kinhult.

Men Skaftögolfaren såg till att snabbt komma tillbaka, för på det näst sista hålet stod han för en birdie och gick upp i delad ledning på nytt.
På det sista hålet stod tre spelare på 15 slag under par och ett fint inspel från Kinhult gav honom chansen att säkra sin första Europatour-seger när han sänkte sin putt på dryga två meter.
Tävlingen var den 52:a för Kinhult på Europatouren och innebar den första segern.
Efter tävlingen så berättade han för Sky Sports att han inte visste riktigt vad som hände.
– Jag är mållös, jag vet inte vad som hände de sista två hålen, jag visste att jag låg efter och både Matt Wallace och Eddie Pepperell spelade stabilt men jag avslutade med två birdies, det var fantastiskt, sa Marcus Kinhult.

Totalt gick Kinhult runt den sista rundan på 70 slag, två under par och slutade på 16 under par. Segern innebär också en ganska stor prischeck för Kinhult. 500 000 pund vilket är ungefär 6,2 miljoner svenska kronor för Skaftögolfaren som nu tar ledigt en vecka innan det är dags för nästa tävling.
Segern innebär också att Kinhult säkrat spel på Europatouren under de kommande två säsongerna.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv