Att fiskhamnskajen nu stängs av i väntan på att kajen repareras eller rivs till förmån för en ny kaj får mycket stora negativa konsekvenser för näringsidkarna som har verksamhet på kajen. Yrkesfiskare har lossat sina fångster vid fiskhamnskajen och har sedan kajen stängdes av fått hyra in sig i andra lokaler i närheten, men där finns inen kajplats för fiskebåtarna. Bengts Fisk blir av med sina lokaler och kommer i sommar att få använda sig av en provisorisk lösning i form av en fiskbod. Foto: Thomas Andersson

Fiskhamnskajen döms ut

Reparationskostnaden landar på mellan 35-50 miljoner

2016-06-21 Fiskhamnskajen riskerar att rasa och är i behov av en omfattande upprustning på mellan 35-50 miljoner kronor. Ingen mer verksamhet kommer att tillåtas vid kajen.
Att skicket är så dåligt kan dock inte vara någon nyhet för beslutsfattarna i Lysekil. Redan 2002 stod det i en konsultrapport att livslängden endast var tio år – om inga åtgärder genomfördes på kajen.

Konsultbolaget Ramböll Sverige AB har besiktigat Fiskhamnskajen på uppdrag av Lysekils kommun och LEVA i Lysekil AB efter att kajen spärrades av.

Deras uppdrag har handlat om att tillståndsbedöma Fiskhamnskajen, upprätta åtgärdsförslag och bedöma kostnaderna för att reparera eller riva och anlägga en ny kaj.

Efter att Ramböll gått igenom gamla besiktningsrapporter och rekommendationer från början av 2000-talet, vilket utförts av Scandiaconsult Sverige AB, numera Ramböll Sverige AB, fick det till följd att Ramböll rekommenderade Lysekils kommun att…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv