För att inte störa bestånden med yngel vädjar nu projektledaren Per-Olof Samuelsson i Sotenäs kommun till alla hummerfiskare att man inte fiskar med hummertinor inom en radie av 100 meter från de markeringsbojar som satts upp vid reven. Foto: Sotenäs kommun

”Fiska inte hummer där vi lagt ut yngel”

Vädjan från Sotenäs kommun

2018-10-06 Sotenäs kommun har under sommaren satt ut 2 300 hummeryngel bland annat på tre rev som byggts med sprängsten, nordväst om Smögen. Ynglen ingår i det hummerodlingsprojekt som ska stärka det lokala hummerbeståndet i Sotenäs kommun.

Vill du också läsa tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv