Det blev livat och glatt i bassängen när när runt 30 barn från fritidsgårdarna i Brastad och Lysekil besökte simhallen i Gullmarsborg.

Ett blött sportlov – på många sätt

Fritidsgårdarna valde simhallen i Gullmarsborg

2015-02-20 Sportlovet är i det närmaste över.
Det har varit ett grådassigt och blött väder för de som i veckan har stannat kvar i vårt område.
Men de fanns de som ville ha det än blötare.
När fritidsgårdarna ”invaderade” simhallen i Lysekil var det full rulle, både i och under vattnet.

Antalet sportlovsaktiviteterna sinar allt eftersom åren går. De klassiska lagsporterna fotboll, handboll och ishockey lyser helt med sin frånvaro i sportlovsprogrammet. Tendensen är att det endast är ett fåtal föreningar, och samma varje år, som nu för tiden försöker marknadsföra sin verksamhet under sportlovet.

Återkommande

Luftgevärsskytte är en återkommande punkt på programmet. Tennis, bordtennis och simning likaså. Gullmarsborgs sim- och ishall har haft öppet varje dag för allmänheten. Men sedan tar utbudet slut för de skollediga som vill vara aktiva. I alla fall om man får tro kommunens hemsida där sportlovskalendern är publicerad.

Fritidsgårdarna i Lysekil och Brastad passade på att besöka simhallen under torsdagen, där merparten hade åkte med bussen från Brastad.

Märkestagning

Samtidigt pågick märkestagning, simborgarmärket och vattenprovet, för de som ville och kunde simma 200 meter. Stina Ström och Veronica Almqvist från Lysekils Simsällskap var på plats och kollade så att allt gick rätt till. Det delades ut T-shirtar till de som klarade provet.

Cissi Fransson var på plats med barn och barnbarn i mellanbassängen.

– Jag tycker att Gullmarsborg är en fantastisk tillgång som vi ska ta vara på. Tänk vilket läge och vilka möjligheter som finns här, säger Cissi.

Ishallen

I ishallen var Jonas Elmqvist från Bokenäs på besök med barnen. Medan Alva och Eskil oavbrutet huserade på isen så passade pappa och minstingen Isak på att ta en fikapaus.

En blivande hockeyspelare, Joel Hermansson och pappa Christian, från Skummedal var också på plats, med både klubba och puck.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv