Esteter hyllade Roxette

Elever bjöd på musik av världsklass

2014-11-06 Från världsturnéer till aulan på Campus Väst.
Under två dagar och totalt åtta föreställningar bjuder Gullmarsgymnasiets estetelever på Roxette­- konserter, för skolan men också för allmänheten.
Estetelevernas årliga show bjöd i år på Roxette. Vid micken Louise Larka.

Estetelevernas årliga show bjöd i år på Roxette. Vid micken Louise Larka.

Estetprogrammet har jobbat hårt och började faktiskt redan under slutet på vårterminen att repa på några låtar.
Sedan fortsatte eleverna att repa under höstterminen. Innan höstlovet hade slutligen eleverna tre gemensamma dagar, då samtliga elever repade tillsammans.

Totalt åtta föreställningar

– Alla har en viktig funktion i en sådan här föreställning och har tränat stenhårt. Om man ser exempelvis på bandet, framförallt för dansen så måste de hålla ett stabilt tempo. Likaså är det viktigt att det fungerar på scenen, hur de rör sig och så är utstrålning viktig för ett bra helhetsintryck, förklarar musikläraren Bo Savik.
Det är Bo som drillat musikeleverna och för dansen är det Ulrika Larka och Anna Holgersson, som hållit i trådarna.
1986 bildades popduon Per Gessle och Marie Fredriksson under namnet Roxette, som har sålt miljontals med skivor världen över. Listen to Your Heart, The Look, Joyride, It Must Have Been Love, med flera var låtar som framfördes av esteteleverna.
Vi hade fyraföreställningar i onsdags och så ska vi ha lika många idag, varav en för allmänheten, berättar Louise Larka och Josefine Lindström, som sjunger i showen.

Eget dansnummer

– Vi har jobbat hårt som sjutton och det kommer kännas tomt när det är över.
Det är nervöst när man ska gå upp men sedan ger det så mycket energi, förklarar Louise och Josefine, som tycker det här är toppen.
– Vi lärare är jättenöjda med eleverna. De har gjort ett super­jobb, verkligen. Och det har fallit väl ut och blivit uppskattat på skolan, säger Bo.
– Sedan har danseleverna faktiskt jobbat fram en egen dans också, tillägger Anna Holgersson avslutningsvis.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv