Richard Vakil framför ett julskyltat Galleri Tint. Hans nya vän är 12 veckor gammal och heter Salte. Hur söt som helst men kräver dock sin uppmärksamhet. De har en planerad skogspromenad att se fram mot under eftermiddagen. Lördagen den 15 december är det utställning med Richard Vakil. Då med bilder som har en anknytning till skapandet av diplomen för Nobel. Foto: Anna Larsson

”En väldigt ärofylld uppgift”

Richard Vakil – stolt och ödmjuk Nobelkonstnär från Lysekil

2018-12-14 När Richard Vakil i februari 2016 blev tillfrågad att utforma Nobeldiplomen kom det som en fullständig överraskning.
– Det är en ärofylld uppgift att få - ett stort förtroende, säger Richard Vakil, nyss hemkommen från Nobelfestligheterna i Stockholm.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv