Britten Österlund och Hans Lund hade en trevlig torsdagseftermiddag på Seniormässan på Oscars. Här informerar Siv Leiknes, om Vårdguiden 1177, som har många intressanta tjänster.

En seniormässa för livskvalitet

2019-11-08 Det handlade om allt från livskvalitet till lärande genom livet. Seniormässan drar alltid många besökare och årets tillställning på Oscars var inget undantag. Förutom alla utställare bjöds det på modevisning, där seniorerna själva gick på catwalken. Pensionärsföreningarnas körer tryckte ihop sig och uppträdde tillsammans. Summeringen av årets Seniormässa blev; en lyckad och uppskattad fest.

Det blev fullt hus på Oscars, personal från olika verksamheter inom Lysekils kommun, studieförbunden, vård, omsorg, tandvård, företag och givetvis pensionärsorganisationerna, alla var de där för att visa upp sig. En arbetsgrupp med representanter från pensionärsföreningarna, studieförbunden och Lysekils kommun har hjälpts åt att för att ro iland evenemanget. Representerade kommunen gjorde Anna Nyman Holgersson, folkhälsostrateg och Annelie Antonsson, anhörigsamordnare.
– Seniormässan är ett samarbete där vi försöker få till en trevlig eftermiddag, där våra pensionärsföreningar, studieförbunden får visa upp sig och berätta om sina aktiviteter, berättar Anna.

Tema livskvalitet

På plats, redo att informera, var också inbjudna utställare som var där under ett gemensamt tema.
– I år är det livskvalitet, som ska vara främjande och förebyggande. Det ska vara en informativ dag men också festlig och så känner vi att de har varit här idag, positivt och inspirerande, deklarerar Anna.

Mer finns att läsa om Seniormässan i tisdagens LP.

Publicerad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv