Lysekils kommun har en total pensionsskuld på 430 miljoner, eller 29.393 kronor per invånare. Enligt Skandia är Lysekil en av 51 kommuner i landet som är ”konkursmässiga” om de hade varit ett privat aktiebolag.

Dolda miljardskulder bäddar för höjd skatt i kommunerna

Skandia: ”Konkurs om det hade varit ett privat aktiebolag”

2018-08-16 Många kommuner i landet har så pass höga skulder att det kan komma att påverka den kommunala välfärden och riskera att höja kommunalskatten. Lysekils kommun har en total pensionsskuld på 430 miljoner, eller 29.393 kronor per invånare. Enligt Skandia är Lysekil en av 51 kommuner i landet som är ”konkursmässiga” om de hade varit ett privat aktiebolag.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv