Foto: Thomas Andersson

Knivrån mot butik i Lysekil

2019-11-07 Lasses Foto på Kungsgatan i Lysekil utsattes för ett knivrån strax efter lunch på torsdagen. Ingen människa skadades fysiskt, men personalen chockades Polisen var snabbt på plats med tre patruller, som jagar rånaren och pratar med vittnen. Rånaren fick med sig en mindre summa kontanter. Händelsen rubriceras som grovt rån.

Klockan var 14.41 när en ensam man kom in i butiken och hotade personalen med en kniv. Mannen tvingade till sig pengar från kassan och försvann sedan från platsen. Gärningsmannen tvingade personalen att lägga sig ned på golvet och försvann sedan från butikslokalen. Det är oklart om han hade något fordon eller om rånaren sprang från platsen.

Polisen var snabbt på plats med tre patruller. Polisen pratar med vittnen i närliggande butiker, samtidigt som en av polisens hundpatruller söker efter gärningsmannen.

– Inga personskador ska ha skett i samband med rånet. Signalement på rånaren ska vara en man, mörkhyad och cirka 170 cm lång. Han var svartklädd med huva på huvudet, mun och näsa var täckta så man såg bara ögonen. Polis är på plats och söker efter rånaren i området, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Polisen går nu igenom bilder från övervakningskameror i butiken, samt från Kungsgatan, där mannen har rört sig före och efter rånet.

Händelsen rubriceras som grovt rån.

 

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv