”Vi ser en bild inför framtiden som skrämmer oss, att VG-regionen har ett mål att stänga Lysekils sjukhus, säger de och får en mycket allvarlig blick” säger Birgitta Axelsson och Karl-Olof Niklasson i i Aktionsgruppen för Lysekils sjukhus, har i över 30 år kämpat för att rädda kvar vården i Lysekils kommun. Foto: Christian Lycke

Betalar mellanskillnaden – om du stannar kvar hos Närhälsan

”Ett sätt att motarbeta regionens medvetna kamp att lägga ner Lysekils sjukhus”

2016-04-14 Aktionsgruppen för Lysekils sjukhus väljer nu att kompensera ditt besök hos det privata alternativet.
– Vi betalar mellanskillnaden. Om man väljer att vara fortsatt listad hos Närhälsan. Det är ett sätt för oss att försöka få stopp på regionpolitikernas försök att rasera den offentliga vården på Lysekils sjukhus.

Regionpolitikerna i Västra Götaland har den senaste tiden satt rejäla avtryck gällande den nära vården i Lysekils kommun. Närhälsan i Brastad ska läggas ner, liksom jourcentralen i Lysekil.

Patienter som vill söka vård på vardagskvällar hänvisas till jourcentralen i Tanumshede eller Läkarhuset i Lysekil. Väljer man Läkarhuset betalar man 300 kr för ett besök, i stället för 100 kr hos Närhälsan. Det är här Aktionsgruppen, via sin insamlingsstiftelse, kommer att betala mellanskillnaden på 200 kr. Förutsatt att man fortsätter vara listad på Närhälsan.

– Syftet med att subventionera besöket på Läkarhuset är att motverka att patienter som är listade på Närhälsan listar sig på Läkarhuset, säger Karl-Olof Niklasson i aktionsgruppen.

Från aktionsgruppen ser man subventioneringen som ett sätt att rädda kvar det…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv