Foto: VGR Fokus

Bedragare ringer upp äldre – säger att det är från vårdcentralen

2022-11-09 Både på Närhälsan och Capio i Lysekil har de fått in uppgifter om personer som utsatts för bedrägeriförsök. Bedragarna har sagt sig ringa från vårdcentralen och gett patienterna ett erbjudande och sedan bett dem att legitimera sig via bank-id.

– Det gäller två äldre patienter som blivit utsatta för försök till bedrägeri, ingen av dessa personer har gått på bluffen. Vi vet inte om det är fler som blivit utsatta, men vi befarar att så kan vara fallet, berättar Elin Hansson, vårdcentralschef på Närhälsan i Lysekil

Har erbjudits hembesök
Patienterna har blivit uppringda och personen anger sig vara från Närhälsan. De har vidare erbjudit dem hembesök och vill att de ska bekräfta bokningen genom identifiering med sina bank-id.
Fler kan ha blivit utsatta
– Bedragarna är förslagna och vi befarar att fler kan ha blivit utsatta, men i dagsläget är det två som hört av sig till oss. Vi polisanmäler självklart alla bedrägeribrott som vi får kännedom av, förklarar Elin, som polisanmält händelserna.
Elin säger att det känns olustigt när personer säger sig ringa från vår verksamhet, utger sig komma från Närhälsan, med onda avsikter och försöker lura våra patienter.
Bedrägeribrott anmäls genom att ringa 114 14, alternativt genom att besöka polisstationen.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv