Flera elever i klassen bekräftade att läraren hade fällt den kränkande kommentaren. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Pixabay

“Antingen har du väldigt dåligt minne eller så är det något fel på din hjärna”

Lärare avskedad efter kränkande kommentar

2018-09-21 En lärare på en låg- och mellanstadieskola i Lysekils kommun sa: “Antingen har du väldigt dåligt minne eller så är det något fel på din hjärna” till en elev inför klassen.
– Det är ett grovt uttalande. Man ska inte behöva råka ut för det som elev, säger Lennart Olsson, chef för utbildningsförvaltningen.

Händelsen inträffade i våras och skolan agerade direkt genom att kalla vårdnadshavare, den aktuella läraren och arbetslaget till möte. Lennart Olsson, chef för utbildningsförvaltningen, ser allvarligt på händelsen:
– Det är ett grovt kränkande uttalande…

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar. Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Text: Anna-Maria Holmgren
redaktion@lysekilsposten.se

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv