Ann-Sofie Alm (M) om nedläggning av jourcentral och vårdcentral

”Jag är tacksam för det stora engagemang som invånarna visar”

2016-03-18 Brastad Vårdcentral ska läggas ner.
Lysekils jourcentral ska stängas.
– Jag är tacksam för det stora engagemang som invånarna i Brastad och Lysekil visar när det gäller vårdcentralerna, säger Ann-Sofie Alm (M), ordförande i primärvårdsstyrelsen.

När jourcentralen i Lysekil för flera år sedan stängdes nattetid fanns det många idéer bland beslutande politiker. Närmare samarbete med ambulans och med hemtjänst var några funderingar.

– Den här delen jobbas det fortfarande med. I övriga kommuner runt om fungerar det finns många fina projekt runt omkring. Jag har talat med kommunalrådet om att Lysekil är den enda kommunen som inte skrivit på ett samverkansavtal, säger Ann-Sofie Alm.

Nu har primärvårdsstyrelsen beslutat att stänga jourcentralen helt i Lysekil och flyttar den till Tanumshede.

– Närhälsans vårdcentral i Lysekil utökar sina öppettider på helgen. Det är för övrigt Närhälsan Lysekil som driver både jourcentralen och vårdcentralen, säger ann-Sofie Alm.

Närhälsan har redan idag, enligt regionens hemsida, öppet på helgerna. Så den förbättringen som Ann-Sofie Alm hänvisar till gällande utökande öppettider är svår att hitta.

Varför har ni beslutat att stänga jourcentralen i Lysekil?
– Vi vill konsolidera vår verksamhet, att få ut bästa möjliga vård för samma pengar. Vi måste få verksamheten på fötter och öka tillgängligheten på dagen…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv