Åke Arnold tar ut svängarna

2019-11-06 Åke Arnold Carlsson började göra båtmodeller redan som liten pojk. Idag är han 82 år gammal och båtar bygger han fortfarande, även om det inte blir lika många. Åke tillverkar både hel- och halvmodeller och det som är signifikativt för honom är att han gärna tar ut svängarna.
Lite efter klockan 08.00 går Åke iväg till sin verkstad som ligger i Skandiamuseet, föreningen L Laurins lokal i Lysekil. Här har han verktygen som behövs för att bygga stora helmodeller av kuttrar till mindre halvmodeller av exempelvis fiskebåtar. Varje år tillverkar han en halvmodell till L Laurins lotterier som blivit mycket populära.

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 99 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 69 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv