Munkedal förlorade toppmötet

2019-10-18 Obesegrade Munkedals BK begav sig under onsdagskvällen till Askims ishall för möte med topplaget Hovås HC som ramlade ned från Hockeytvåan förra säsongen.

Det blev en spelmässigt jämn match inledningsvis och de båda lagen hade svårt att få hål på motståndarens målvakt. Men efter drygt elva minuters spel så var det hemmalagets Erik Jansson som spräckte dödläget när han fick in pucken bakom Andreas Melin i gästernas mål.

Munkedal fick dock chansen till en snabb kvittering när de fick med sig en utvisning minuten senare. I powerplay kunde Munkedal dra isär Hovås boxplay och Raffaele Maietta kvitterade till 1-1 med sitt första mål i Munkedalströjan.

I den andra perioden växlade Hovås upp och visade klass. Effektiviteten var på topp och Hovås skaffade sig ett rejält försprång i protokollet. Jakob Melin gjorde 2-1 efter fyra minuter, Oskar Levin ökade på till 3-1 efter knappt tio minuter och William Carlsson-Nihlén satte 4-1 efter knappt 14 minuter. Då valde Munkedals tränartrojka att nyttja sin timeout för att få ordning på försvarsspelet. Det lyckades perioden ut, för siffrorna stod sig fram till vilan.

I den tredje akten försökte Munkedal krypa närmre i protokollet men tvingades försvara sig under två minuter när Adam Magnusson blivit utvisad för en late hit. Det numerära överlaget gav tillbaka momentumet till Hovås och minuten efter att MBK blivit fulltaligt igen ökade Kevin Hellring på till 5-1. 28 sekunder senare var ledningen ökad på nytt. Nils Jansson hittade en lucka hos Andreas Melin och 6-1 var ett faktum. Munkedal reducerade två gånger om genom Tobias Lundqvist men Hovås replikerade och fixade 7-3 med tre minuter kvar att spela. Det var dock Munkedal som gjorde matchens sista mål, Marcus Skyland snyggade till siffrorna och fastställde slutresultatet till 7-4 med två minuter kvar att spela och Munkedal fick åka hem utan några poäng och säsongens första förlust i seriesammanhang.

På lördag väntar nästa match för MBK när de beger sig till Lödöse för match mot nykomlingen LN 70 HC innan det är dags för nästa hemmamatch när Lions HC Strömstad kommer till Skogsvallen på tisdag kväll.

Publicerad: Uppdaterad: