Storturnering i padel på Skaftö även nästa sommar

Mer prispengar och utökad damklass

2021-11-12 Fiskebäckskil Invitational återkommer nästa år. Då med ett större prisbord och fler damlag än premiäråret 2021.

Den första upplagan av padelturneringen Fiskebäckskil Invitational hölls i somras. Arrangörerna var nöjda med uppslutningen från såväl spelare som publik och sponsorer.

Stor publiksuccé
– Det blev en stor publiksuccé, men vi har varit osäkra på om vi skulle köra turneringen även nästa sommar, säger Joakim Eriksson, pressansvarig och en av tävlingsledarna.
Men med ett säkrat stöd från sponsorer och ett fortsatt stort intresse från både spelare och publik föll bitarna på plats under förra veckan. Turneringen kommer att spelas även 2022.
– Vi har en stark känsla av att publiken kommer att vilja komma tillbaka nästa år, säger Joakim Eriksson.

Vecka 39
Tävlingen kommer att genomföras under vecka 29, 19-21 juli och precis som förra året hålls den på Fiskebäckskils padelcenter vid Bökevik där det finns tre padelbanor och även en läktare som byggs upp speciellt inför turneringen.
– I somras hade vi plats för 600 åskådare. Nästa år räknar vi med att kapaciteten ska kunna öka till runt 1 000 åskådare, säger Joakim Eriksson.
Den totala prissumman har höjts, från 300 000 kronor till 400 000 kronor och det blir även fler damlag i turneringen.
– Både herr- och damturneringen kommer att ha åtta lag vardera och vi fördelar prissumman jämnt mellan damer och herrar, säger Joakim Eriksson.

Flera storspelare
Flera av de spelare som var med förra sommaren har aviserat att de kommer även i år. Det handlar om spelare i den svenska eliten och även några internationella elitspelare. Bland andra Baharak ”Barre” Soleymani, som förra året vann damklassen tillsammans med tidigare tennisesset Sofia Arvidsson, samt spanjoren Cayetano ”Caye” Rocafort, som vann herrturneringen förra året.
De tidigare svenska tennisessen Jonas Björkman och hemmasonen Johan Brunström, som båda var med förra året är tillfrågade.
– Men vi kan inte gå ut med att kommer, eftersom vi inte vet det ännu, säger Joakim Eriksson.

Publicerad: Uppdaterad:
Mattias Modéen,
Annons
Nyhetsarkiv