Alexandra Josefsson har bestämt sig för att skriva på för IK Rössö i division 1.

SAIS lagkapten till IK Rössö

Alexandra Josefsson: "Det kommer nog att kännas konstigt till en början"

2015-02-03 IK Rössö har varit Stångenäs största rival det senaste decenniet.
Nu är Alexandra Josefsson klar för Uddevallaklubben.
– På ett sätt känns det jättesorgligt. På ett annat sätt känns det riktigt spännande, säger hon.

Alexandra Josefsson är uppväxt i Hallinden, fostrad i Stångenäs AIS och har varit klubbens lagkapten de senaste säsongerna. Det är 25-åringen som har stått för kontinuiteten när Brastadsklubben, de senaste åren, plockat in nya spelare från närliggande kommuner.

– Mitt hjärta har alltid klappat för SAIS. Därför kändes det ledsamt när vi beslutade att dra oss ur division 1. Jag har ju alltid spelat fotboll i Brastad. Det kommer nog att kännas konstigt till en början, säger Alexandra Josefsson.

Håller yttersta klass i division 1

Under de senaste två veckorna har hon tränat med IK Rössö och enligt deras tränare Niklas Christensson är hon en av de bättre målvakterna i division 1, om inte den bästa.

– När det blev som det blev i SAIS så var det ett relativt enkelt beslut. Jag har även tränat med Munkedal, men jag vill spela på så hög nivå som möjligt. Samtidigt är det härliga tjejer i Rössö och jag känner en del sedan tidigare, säger hon.

”Spännande med miljöombyte”

Alexandra Josefsson kommer skriva på under torsdagen och är taggad inför sin nya utmaning.
– Det ska bli kul och spännande med ett miljöombyte, där det blir konkurrens om vem som får vakta målet i seriepremiären.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv