Överraskande förlust för Munkedal

MBTK föll mot tabelljumbon – ordföranden: ”De är inte så dåliga som tabellen visar”

2014-12-15 Munkedals BTK åkte på en överraskande förlust i årets sista match i Superettan.
Serieledarna torskade med 6-3 borta mot tabelljumbon Partille PK.

Munkedal har gått bra i årets Superetta. Inför mötet med Partille hade man fem vinster och en förlust på sex spelade matcher. Man toppade serien med en poäng till godo på andraplacerade IF Nordcopensarna. På pappret skulle mötet med göteborgarna bli en enkel uppgift, men verkligheten ville annorlunda.

Det började bra för MBTK, veteranen Peter Hedram vann den första matchen och efter att Hedram vunnit även sin andra match var ställningen lika, 3-3, inför den sjunde matchen. Då började maskineriet hacka. Erik Åhman förlorade, Eskil Lindholm förlorade och när Peter Hedram i par med Jimmy Ojakangas förlorade den första dubbelmatchen var saken klar. Partille avgick med segern 6-3.

– Jag var lite rädd för Partille innan vi åkte ner. De är inte så dåliga som tabellen visar och har de sitt bästa lag så är de bra, säger Benny Johansson, ordförande i MBTK.

Av Munkedals fyra spelare som var med mot Partille var det bara den 46-årige veteranen Peter Hedram som kom upp i normal standard.

– Så här bra som han är nu har Peter inte varit på flera år. Han har en otrolig känsla, säger Benny Johansson.

Padasak saknades

En annan förklaring till förlusten var att Partille hade sitt bästa lag tillgängligt, Munkedal hade det inte. MBTK saknade sina två bästa lirare. Förutom tjecken Jakub Kleprlik, som har varit borta hela säsongen på grund av att han spelar europaspel med sitt franska lag, saknades även Padasak Taniviriyavechakul.

– Han har spelat junior-VM och just nu är han iväg på med det thailändska landslaget, säger Benny Johansson.
Padasak kommer även att missa MBTK:s möte med Partille den 10 januari och det är oklart om han kommer att vara tillgänglig mot Ängby och Söderhamn den 24 och 25 januari.

Tabelltoppen jämn

I och med Munkedals poängtapp spetsades den redan jämna tabellen till ytterligare. Tre lag ligger nu på tio poäng i toppen.

– Tabellen är otroligt jämn och vi får inte tappa mer onödiga poäng nu. Då hamnar vi på undre halvan och riskerar att åka ur, avslutar Benny Johansson.

Publicerad:
Nyhetsarkiv