”Det här är min dröm sedan jag var 16 år, berättar Bernt Andersson från Lysekil.

”Ones in a lifetime”

För många är jänkarbilarna en gammal pojkdröm

2017-05-26 Intresset av jänkarbilar är stort över hela landet. Bara i Lysekils kommun duggar entusiastbilarna tätt och det ska finnas enligt uppgifter 230-240 jänkare i kommunen. I mitten på 70-talet startades Lysekils American Car Club, men sedan 1980 har den legat på is och gör så fortfarande. Men namnet har dammats av och används idag av en facebookgrupp.
I onsdags, bara genom ett litet klick, träffades ett femtiotal bilentusiaster ute på Grötö.

– Vi var ett gäng som tog en sväng på höstkanten. Vi tjatade lite och tyckte att det händer för lite här i Lysekil. Visst det finns många bilar och intresset är stort men det finns inget organiserat som det finns i exempelvis Uddevalla och Trollhättan som kör sina träffar, berättar på Martin ”Blyfot” Johansson från Lysekil.

Facebookgrupp

Någon i gänget slängde då ur sig; vi startar en facebookgrupp och förslaget fick gehör.
Men vem skulle hålla i gruppen? Valet föll på Martin, som sedan i höstas håller i gruppen.
– Det är en löst sammansatt grupp, där alla som vill och delar vårt intresse får vara med. Det kan vara att man bara vill ta en sväng med bilen en onsdagskväll och slänger ut frågan om någon vill hänga på? Det behöver inte vara så märkvärdigt, förklarar han.
Martin skickade en förfrågan i tisdags kväll om någon var sugen att träffas i onsdagskväll. Resultatet blev ett 50-tal bilar, så sidan har blivit populär och får bra genomslagskraft.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv