Ny tränare klar för Stångenäs damer

Kenneth Fredgren hade bestämt sig för ett sabbatsår – "Behövde inte lång tid på mig för att tacka ja"

2014-11-14 Kenneth Fredgren blir ny tränare för Stångenäs damer i division 1
– Det känns bra, vi har fått en kille från närområdet som verkligen brinner för att utveckla fotbollsspelare, säger Andreas Ström, spelaransvarig i Stångenäs.

Förre tränaren Stefan Kristensson lämnade SAIS efter senaste säsongen. Nu tar Kenneth Fredgren, 41 år, från Munkedal över.

I 15 år har Kenneth Fredgren varit tränare och han har med sig erfarenhet från hela spektrumet av fotbollsspelare.

– Man kan säga att jag har tränat pojkar och flickor från sex år och uppåt. I år har jag haft hand om distriktslaget Bohuslän dal, flickor 99, samtidigt som jag har tränat Hamburgsunds herrseniorer.

Andra seniorlag som han har tränat är Munkedal, Svarteborg och Hedekas. Det har också blivit några sejourer i Oddevold där han har haft hand om juniorerna och 17-årskillarna. Lägg sedan till att han tränat ungdomslag i Munkedals IF, där döttrarna spelar, så förstår man att fotboll är en stor del av Stångenäs nya tränares liv. Men att träna SAIS damer i division 1 blir enligt Kenneth Fredgren något alldeles extra.

– Jag hade egentligen bestämt mig för ett sabbatsår, men jag behövde inte lång tid på mig att svara ja när samtalet från Andreas Ström kom. Det ska bli fantastiskt skoj, nu känns det som det verkligen är på riktigt, jag har stora förväntningar inför kommande säsong.

Trots att Kenneth själv egentligen har lagt skorna på hyllan för länge sedan så har han spelat en del matcher, även på senare år.

– Det har ju inte varit något direkt överflöd av spelare i de seniorlag som jag har tränat tidigare, så därför har jag hållit igång själv och hoppat in och spelat. Men nu blir ju inte det aktuellt, det stoppar sig ju självt, skrattar Kenneth.

Från SAIS sida är man mycket nöjda med att ha tränarbiten på plats.

– Att få tag på en tränare är inte så svårt. Men det handlar om så mycket mer. Det är viktigt att få en tränare som passar in i gruppen och föreningen, och det tror jag vi har lyckats med, säger Andreas Ström.

Spelartruppen är vad man vet idag intakt, sånär som på Hanna Söreklint som i höstas började studera i Karlstad.

– Vårt fokus är att få fram egna förmågor och utveckla dem på bästa sätt. Sedan hoppas vi naturligtvis att vi kan locka till oss några spelare utifrån också. Men vi har flera unga spelare som redan i år har provat på och visat att man kan bli riktigt bra, säger Andreas Ström.

Vad är målsättningen?

– Vi ska absolut inte ligga på en lägre nivå än vad vi gör idag. Jag vet att Kenneth Fredgren har en vinnarskalle, det tror jag passar våra tjejer bra, avslutar Andreas Ström.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv