Stefan Kristensson har kritat på som tränare för Gauthiods damer. Foto: Joel Hansson

Ny klubb för Stångenäs förre damlagstränare

Ska leda Gauthiod – i samma serie som SAIS

2014-11-10 Stångenäs förre tränare Stefan Kristensson har fått en ny uppgift.
Att lyfta Gauthiods damlag till högre höjder.
– Arbetsbeskrivningen är ganska tydlig. Vi ska prestera bättre resultat än de senaste åren, och förutsättningarna finns, säger Stefan Kristensson.

Stefan Kristensson lämnade uppdraget som tränare för Stångenäs damlag efter den här säsongen.

– Jag trivdes väldigt bra med tjejerna i SAIS, men de behövde höra en ny röst och jag ville ha en ny utmaning efter tre år tillsammans.

Högre målsättning

Och han har fått att bita i. Gauthiod har de senaste säsongerna slutat sjua, åtta sjua i division 1, samma serie som Stångenäs. En resultatrad som inte har fallit i god jord hos klubbledningen som har haft högre en högre målsättning.

– Jag har själv funderat över varför Gauthiod inte presterat bättre. Man har en bra grundtrupp och är en klubb med bra organisation, säger Stefan Kristensson.

Inget klart i SAIS

Stångenäs har ännu inte presenterat något nytt namn efter Kristensson.

– Det har gått ganska lång tid och det är nog snart dags att tjejerna i SAIS får ett besked om framtiden. Annars kan det bli oroligt i truppen, som dessutom genomgår en generationsväxling.

Bättre läge geografiskt

Det finns en del skillnader mellan SAIS och Gauthiod, som kommer att mötas i seriespelet även nästa säsong.

– Det är en större och bättre organisation i Gauthiod. Man ligger bättre till geografiskt och har därmed lättare att locka till sig nya spelare. Träningsmöjligheterna är också bättre, med två inomhushallar och simhall i anslutning till anläggningen.

För Stefan Kristenssons del så är det påskrivet ett kontrakt för ett år framåt.

– Det är en bra lösning, då får jag och klubben en möjlighet att känna lite på varandra. Sedan får man ta det därifrån, hur man går vidare. Dessutom är det inte mycket längre restid till Grästorp än till Brastad. Det var en förutsättning för mig och min familj.

Nytändning

Att klubbytet innebär en nytändning är inget som Stefan sticker under stol med.

– Det blir en extra nerv, helt klart. Jag är väldigt sugen på att komma igång, det ska bli kul och är en härlig utmaning. Dessutom blir det naturligtvis lite extra att i två matcher få möta SAIS, avslutar Stefan Kristensson.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv