Pontus Andersson har börjat hitta in i sin nya roll som niometare. Arkivfoto: Lennart Hård

”Nästintill perfekt”

Göran Hedberg nöjd efter LHK:s bortavinst

2014-12-01 – Vår klart bästa match för säsongen.
Så summerar tränaren Göran Hedberg LHK-herrarnas bortavinst mot Ulricehamn. Få tekniska misstag var nyckeln till segern. Slutsiffrorna skrevs till 23-30.
Matchfakta:

KFUM IK Ulricehamn – Lysekils HK
Handboll – division 4
Resultat: 23-30 (10-14)
Publiksiffra: 200 personer
Lagets bäste spelare: Emil Persson, Rasmus Andersson
Lagets målskyttar:  Emil Persson 9, Pontus Andersson 9 (3), Joakim Pettersson 4, Rasmus Andersson 4, Viktor Jardemark 2, Daniel Hedberg 2
Nästa match: HP Skövde U, hemma

Efter en stormig säsongsupptakt där det var osäkert om LHK ens skulle få ihop ett lag har handbollsherrarna från Lysekil gått från klarhet till klarhet. Laget parkerar efter sex spelade matcher på en andraplats i tabellen. Under lördagens möte borta mot toppkonkurrenten Ulricehamn presterade säsongens bästa handboll.

– Det är den klart bästa matchen som det här laget spelat. Alla gjorde en kanonmatch, säger Göran Hedberg.

Jansson bra i målet

LHK satte sig i förarsätet från minut ett och behöll sedan den platsen matchen igenom.

– Vi punktade bort deras spelmotor och vi spelade taktiskt nästintill perfekt. Vi höll i bollen i anfallet och gav de inte någon chans att kontra. Det var nyckeln till segern.

10-14 i halvtid växte till 23-30 efter 60 spelade minuter.

Förutom ett väl fungerande kollektiv med taktiskt anfallsspel spelade man bra i försvaret och målvakten Lukas Jansson gjorde en fin match.

– Det är även kul att se att Pontus Andersson börjat komma igång på sin nya position som niometare. Han är egentligen en sexmetersspelare, men han gjorde bra ifrån sig och stod för nio mål, avslutar Göran Hedberg.

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv