Munkedals BTK knep en helgdubbel

Fyra poäng på två matcher – thailändaren Taniviriyavechakul tappade inte ett set

2014-10-27 Padasak Taniviriyavechakul, thailändaren med alla dyslektikers mardröm till efternamn, tappade inte ett set och han var Munkedals BTK:s stora spelare i helgens två bortamatcher mot IF Norcopensarna och BTK Enig.
Två matcher resulterade i två vinster och fyra poäng.
– Som alltid var det tuffa matcher och inför helgen sade vi att vi var nöjda om vi fick med oss två poäng, säger MBTK-spelaren Peter Hedram.

Under lördagen var det IF Norcopensarna från Norrköping som stod för motståndet. Norcopensarna gick upp till en tidig 2-0-ledning innan Munkedal kunde kvittera till 2-2 efter vinster för Padasak Taniviriyavechakul och norrmannen Eskil Lindholm.
– Vår kära thailändare betyder oerhört mycket för oss. Han är väldigt bra och tappade inte ett set i helgen, det taggar igång oss andra också, säger Peter Hedram.
Efter kvitteringen vann sedan MBTK tre singelmatcher i rad genom Padasak, Erik Åhman och Jimmy Ojakangas.
– Erik Åhmans seger var väldigt viktig, han låg under med 2-0 i set men lyckades vända, säger Peter Hedram.

Ny kombination i dubbeln
Inför dubbelmatcherna var ställningen 3-5 och Munkedal behövde bara spela en av de två matcherna för att ta hem totalsegern.
– Padasak och Eskil Lindholm kammade hem den första dubbelmatchen. De har aldrig spelat ihop förut, så det var en stark insats.
MBTK vann matchen med 3-6 och satte sig i minibussen till Kalmar och söndagsmötet med BTK Enig med gott självförtroende. Erik Åhman stod över söndagsmatchen och in klev istället Peter Hedram. Han fick dock ingen bra start.
– Jag förlorade första matchen, en femsetare där jag hade matchboll. Det var tungt.
Efter det vann Ojakangas och Padasak sina matcher till ställningen 1-2. Eskil Lindholm förlorade sin match, Padasak vann sin andra innan det var dags för Hedram att revanschera sig. Han lyckades vinna sin andra match och rycka till en 2-4-ledning. Inför dubbelmatcherna var ställningen lika, 4-4, men då reste sig MBTK och vann båda dubbelmatcherna. Padasak och Lindholm knep första, Hedram och Ojakangas den andra. Munkedal vann matchen med 4-6 totalt.
– Vi är väldigt nöjda med helgens matcher. Vi hade en del flyt och fick med oss fyra poäng.

Ligger på andra plats
Munkedals BTK ligger just nu på en andra plats efter fyra spelade omgångar. Man ligger på samma poäng som serieledande Ängby SK, dock har man sämre matchkvot. De nästa matcherna för MBTK i Superettan blir om en dryg månad då Söderhamn och Ängby gästar Munkedals Idrottshall.

Publicerad:
Nyhetsarkiv