Munkedalstränaren Dennis Gistedt om matchen: ”Vi tar en stabil seger, trots att det blev mycket boxplay idag”.

Munkedal segrade i derbyt

Gästerna hade inga större problem med Viking i Gullmarsborg – vann med 1-5

2015-02-02 Munkedal hade inga större problem med att besegra Lysekil i fredagens derby i Gullmarsborg.
Matchen slutade 1-5 och nu står toppstriden mellan två lag, Uddevalla och Munkedal, då Lidköping överraskande förlorade mot Ramberget.
– Vi gör det vi ska, samtidigt som Lysekil är mycket bättre idag än vad man var i början av säsongen, säger Munkedals tränare Dennis Gistedt.

Vikings målskytt: Johannes Wallin
Munkedals målskyttar: Christopher Hellberg, Joel Andersson, Hampus Blom, Hampus Karlsson och Hugo Wilhelmsson
Nästa match Viking: SH84, borta
Nästa match Munkedal: Lions HC, hemma

Trots att Lysekils Hockey Viking har höjt sig flera klasser allt eftersom så är tabellen brutal i sin bedömning. En jumboplats, med två segrar på tio matcher, och fyra matcher återstår. För Munkedal är det fortsatt fokus på att knipa förstaplatsen som innebär kvalplats till division 2. Idag är det fördel Uddevalla, som har samma poäng men en match mindre spelad, men det mesta talar för att allt kommer att avgöras i sista omgången. Då möts topplagen och fram till dess så har brukslaget inte råd att tappa några poäng. Det kan bli så pass raffinerat att det till slut blir en målskillnadsaffär, och även här är det en liten fördel till Uddevalla, med fem mål bättre än Munkedal.

Rödström höll nere siffrorna

I derbyt var det till stor del Lysekils duktiga målvakt Martin Rödström som såg till att Munkedal inte fick till någon målfrossa. Första perioden var gästernas medan Lysekil kom tillbaka starkt i mittenperioden. Här fanns det, vid ställningen 1-3, bud på reducering men Munkedals burväktare Anton Ekberg var precis så bra som han brukar vara.

”Stabil seger”

I stället kunde Hampus Karlsson göra 1-4 med en halv minut kvar av perioden. Ett riktigt jobbigt mål, och i det läget inte helt rättvist, då hemmaspelarna var på gång.

Den sista perioden var händelsefattig, och saknade dramatik. Lysekil såg tröttkörda ut och matchen mot Lerum, kvällen innan, tog ut sin rätt i både ben och huvud.

– Vi tar en stabil seger, trots att det blev mycket boxplay idag. Killarna visar en bra inställning och vi har klarat av att komma till matcherna med en bra laddning, även om vi i vissa matcher är ganska stora förhandsfavoriter, säger Dennis Gistedt.

Att Munkedal är ett bättre ishockeylag än Viking är det inget snack om. Skillnaden är extra tydlig i boxplay och powerplay. Viking har svårt att komma till lägen medan Munkedal jämförelsevis är hyperfarliga. Munkedal gjorde två av kvällens mål med en spelare mer på isen, Lysekil gjorde inget.