Ett urval av spelarna (och tränaren) som har lämnat MBK. Alexander Johannesson (Trollhättan), Anton Ekberg (Vänersborg), Dennis Gistedt (Trollhättan) och Hugo Wilhelmsson (Kanada). Rykten säger att fler är påväg att flytta från Skogsvallen. Arkivfoton: Joel Hansson och Lennart Hård

MBK-duo lämnar för Uddevalla

Åtta spelare plus tränare har lämnat Munkedal – ”Jag tror att laget läggs ner”

2015-06-22 Simon Wilhelmsson och Daniel Alfredsson lämnar Munkedals BK för serierivalen Uddevalla HC. För MBK ser det nu allt tuffare ut att få ihop ett lag till nästa säsong.
– Klubben har inte riktigt tagit tag i saker och ting, säger Daniel Alfredsson.

Tränaren Dennis Gistedt gick till Trollhättan och tog med sig lagkaptenen Alexander Johannesson. Målvakten Anton Ekberg lämnade för Vänersborgs HC. Marcus Hedberg och Hugo Wilhelmsson flyttar efter sommaren till Toronto för spel i den kanadensiska juniorligan. Daniel Thorén och Jonathan Lindberg är sedan tidigare klara för Uddevalla.

Till den långa listan kan nu läggas ytterligare två namn. Daniel Alfredsson och Simon Wilhelmsson lämnar MBK för UHC.

– Munkedal har inte riktigt tagit tag i saker och ting. De har inte gjort klart med någon ny tränare och inte planerat någon försäsong. Tidigare år har vi spelare styrt ihop det mesta sådant, men nu är det så många som har lämnat. När Uddevalla hörde av sig kände det rätt att flytta hem igen, säger Daniel Alfredsson som har UHC som moderklubb.

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv