Amelie Olsson var en av få som kom undan med godkänt betyg efter matchen mot Brukspôjkera. Arkivfoto: Lennart Hård

Lysekil fixade segern i första halvleken

2015-02-16 LHK:s damer vann söndagens hemmamöte med IFK Hammarö med 28-22.
Detta efter en total överkörning i första halvlek som följdes upp av en andra som mest kändes som en transportsträcka mot tre poäng.
– Tjejerna visade upp en fin inställning och vilja, säger tränaren Anders ”Raggarn” Johansson.
Matchfakta:

Lysekils HK – IFK Hammarö
Handboll – division 2
Resultat: 28-22 (17-8)
Publiksiffra: 50 personer
Bäst i LHK: Amelie Olsson
LHK:s målskyttar: Amelie Olsson 10, Theresa Claesson Andreasson 7, Johanna Carlgren 5, Angelica Henriksson 4, Emma Svensson och Camilla Spikh
Nästa match: HF Kropps 12, borta

LHK visade prov på en fantastisk handboll i den första halvleken mot Hammarö. Det mesta fungerade för Lysekilslaget, från målvaktsspelet av Fanny Bergman Windahl i målet, via försvarsspelet och upp till anfallsspelet.

– Vi var riktigt bra i första. Vi visade vilja i försvarsspelet, säger LHK-tränaren.

Hammarö fixade kontakt

Efter första halvlek hade hemmalaget gått ifrån till en 17-8-ledning och segern kändes i princip klar.

– Tio minuter in i andra trodde jag att det var klart, säger Anders ”Raggarn” Johansson.

Men Hammarö kämpade sig in i matchen igen och fick lite kontakt. Med sju minuter kvar hade avståndet på elva mål i paus krympt till fem, 25-20. Då plockade Fanny Bergman Windahl fram en viktig räddning och Amelie Olsson satte 26-20 och avgjorde matchen.

– Vi tappade lite fokus och skärpa efter paus. Det blir lätt så när man leder så stort som vi gjorde.

”Gör sällan en dålig match”

Att det var just Amelie Olsson som klev fram och avgjorde matchen var ingen slump. LHK:s nummer sex var lysande under söndagen, Amelie noterades för tio mål och tilläts göra lite som hon ville mot ett passivt Hammaröförsvar, som inte visste hur de skulle hantera Lysekils slitvarg.

– Amelie är den spelare som vi har haft mest nytta av den här säsongen. Hon gör sällan en dålig match.