”Det känns riktigt bra, både för mig själv och även för Lysekil, för risken fanns att ansvaret för Lysekil hade hamnat mellan stolarna, säger Thomas Andersson, som blir tf kommunpolis i Lysekil. Samtidigt behåller an sin roll som regional samordnare för Polisens Båtsamverkan Väst, som har sitt huvudkontor på polisstationen i Lysekil.

Lysekil får en egen kommunpolis

Thomas Andersson tar över befälet på polisstationen

2018-04-19 Lysekil är ingen isolerad ö, men får ändå en egen polischef.
Tanken var först att kommunpoliserna i Strömstad-Tanum och Uddevalla-Färgelanda skulle dela på ansvaret när Henrik Rörberg slutade som kommunpolis i Lysekil, Sotenäs och Munkedal.
Men i stället får alltså Lysekil en egen tillförordnad kommunpolis i form av Thomas Andersson, som har en mycket stark lokal förankring.

 

 

– Det känns riktigt bra, både för mig själv och även för Lysekil, för risken fanns att ansvaret för Lysekil hade hamnat mellan stolarna, säger Thomas Andersson, som behåller sin roll som regional samordnare för Polisens Båtsamverkan Väst, som har sitt huvudkontor på polisstationen i Lysekil.

Läs mer i fredagens tidning.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv