Såhär kan det se ut när det spelas Lussebandy i Lysekil. Att klä ut sig är minst lika viktigt som att spela bra. Arkivfoto: Gabriel Berndtsson

Lussebandyn i Lysekil slår rekord – 27 lag anmälda

”Ett roligt alternativ för ungdomar att fira Lucia”

2014-12-10 På fredag är det återigen dags för den traditionella Lussebandyn.
27 anmälda lag, nytt rekord, innebär att några hundra ungdomar kommer att tillbringa fredagskvällen/natten i Gamla idrottshallen.
– Ett roligt alternativ för ungdomar att fira Lucia, klart bättre än att hänga på stan, säger cupgeneralen Johannes Jönsson.

Det är Gullmarens CentreCourt som tillsammans med Cafe XP, kyrkans ungdomsverksamhet, som arrangerar Lussebandyn. Lussebandyn började en gång i tiden i Kronbergshallen, men sedan fyra år tillbaka är det Gamla idrottshallen som är spelarena.

– Den här hallen är mer lagom, det blir intimt med i stort sett fulla läktare och hög stämning, säger Johannes Jönsson.

Lussebandyn som är populär börjar på fredag kväll och väntas vara klar ett par timmar efter midnatt. De 27 lagen, det kan bli fler, är indelade i fyra grupper och efter gruppspelet blir det slutspel.

– I första hand riktar vi oss till ungdomar, från högstadiet och gymnasiet. Men det är jättekul att vi även har med några vuxenlag, bland annat ett med lärare från gymnasiet. Det kan bli många roliga matcher.

Pris till bästa utklädnad

Det är inte bara det vinnande laget som får pris. Den traditionella Lussebandyn handlar om så mycket mer än att komma etta. Bland annat delas det ut pris till bästa utklädnad och till bästa lagnamn. Dessutom belönas det laget som visar upp bästa lagandan genom turneringen.

– Det brukar kunna bli en del ganska spektakulära matchdräkter, även varianter som inte är optimala att spela innebandy med, skrattar Johannes avslutningsvis.

Publicerad:
Nyhetsarkiv